Derfor skal du bruge nyristede kaffebønner

Du tænker måske, at kaffe ikke sådan rigtigt bliver for gammelt. Langt henad vejen er det også rigtigt. F.eks. kan de rå, grønne kaffebønner sagtens holde sig i flere år, hvis de opbevares korrekt: tørt, mørkt og hverken for varmt eller for koldt. Ristede bønner og formalet kaffe kan også holde sig ganske længe, hvis forseglingen endnu ikke er brudt.

Selvom ristede bønner kan holde sig længe, hvis de opbevares korrekt, mister de hurtigt deres smag. Faktisk begynder mange smagsnuancer at gå tabt allerede 1-2 måneder efter ristningen. Kaffen i supermarkedet har sandsynligvis allerede stået på hylderne eller ude på lageret i noget tid. Ristetidspunktet ligger ofte allerede et godt stykke tilbage, og bønnerne har for længst mistet deres fulde potentiale.

Hvis du vil have den bedste oplevelse med din kaffe, skal du altså have fat i bønnerne umiddelbart efter ristningen. Den mulighed har du næsten udelukkende hos mikroristerier som f.eks. Kaffebøn. 

Et faktum, som mange ikke kender, er, at kaffen faktisk heller ikke smager optimalt lige efter ristningen. Umiddelbart efter ristningen danner bønnerne en masse CO2, som gerne skal have lov til at "dampe af" før bønnernes specifikke smagsnuancer for alvor træder frem.

Kaffebønner er altså allerbedst fra 10-14 dage efter ristningen og så i de første 3-4 uger derefter.

FUN FACT

Hvis ikke der var envejs-ventiler i kaffeposerne med nyristet kaffe, ville posen meget hurtigt blive fyldt med gas og til sidst springe i luften.

Vil du være flue på væggen?

Så følg med på vores sociale medier og hold dig opdateret!

Varen er tilføjet til dine favoritter