Opskrift: Dalgona a la Kaffebøn

Når sommeren er på sit højeste og varmegraderne sniger sig godt op ad skalaen, så kan man få lyst til at skifte den varme kaffe ud med en kold variant. Og vores erfaring siger os, at lysten kan melde sig allerede når forårssolen begynder at lune :)

Der findes adskillige gode bud på iskaffer og frappé-drikke. Et rigtig godt bud er dalgona-kaffe. Dalgona er en frappé-inspireret drik, som stammer fra Sydkorea. Den består af iskold mælk med en dejlig kaffeskum på toppen.

De fleste opskrifter bruger instantkaffe. Vi har dog eksperimenteret med at løfte dalgonaen et niveau eller to. Til det har vi anvendt et single shot af vores espresso Doce Diamantina. Og vi tør godt love, at det er noget der forbedrer dalgona-kaffen med flere længder!

Ingredienser til dalgona til 1 person:


1 single shot espresso

2 spsk. sukker (gerne rørsukker)

4-5 isterninger

mælk

Sådan gør du:

  1. Lav et friskt espressoshot

  2. Hæld espressoen i en skål sammen med 2 spsk. sukker og pisk. Pisk til du har en lækker og luftig lysebrun skum.

    NB! Hvis du allerede har prøvet at lave dalgona med instantkaffe, så vil du opleve, at det tager længere tid at piske en lækker skum med et espressoshot. Men bare rolig, det er indsatsen og tiden værd!

  3. Hæld 4-5 isterninger i et glas og fyld så glasset ⅔ med mælk Hæld din kaffeskum på mælken. Den skal gerne være så fast, at du er nødt til at bruge en ske.

  4. Rør rundt og nyd din dalgona!

Vi tør godt love, at dalgona bliver en fast del af vores sommerlækkerier! Hvad siger du?

Vil du være flue på væggen?

Så følg med på vores sociale medier og hold dig opdateret!

Varen er tilføjet til dine favoritter