3 hurtige tips til at brygge bedre kaffe

Kaffebrygning kan godt være lidt af en videnskab, hvis man sådan for alvor nørder i det. Der findes dog nogle ganske simple tricks til at forbedre kvaliteten af den kaffe, du brygger derhjemme. Uafhængigt af hvilken bryggemetode, du foretrækker.

Det vigtigste tip har vi dedikeret et helt indlæg om: brug nyristede kaffebønner. Her kommer 3 tips mere, som du let kan omsætte og dermed forbedre din kaffe:

#1 - Opbevar din kaffe korrekt

Hvordan du opbevarer din kaffe har ret stor betydning for, hvor længe din kaffe holder sig frisk og smagfuld. Først og fremmest skal du sørge for at din kaffe ikke er opbevaret for varmt og at den heller ikke står fugtigt. Derudover skal du sørge for at placere din kaffe et sted, hvor den ikke udsættes for for meget lys. Endelig skal kaffen opbevares så lufttæt som muligt.

De fleste kaffeposer er velegnede til at opbevare din kaffe i. Hvis din pose ikke har genluk, så luk posen tæt med enten en klemme eller en elastik. Alternativt kan du investere i en lufttæt beholder til formålet. Har du styr på disse opbevaringstips, holder din kaffe sig ganske fint i en god rum tid.

#2 - Vej din kaffe af - brug en vægt

Mange ender ofte med at lave kaffe "på slump". Man "vejer" både vand og kaffe af på øjemål, sjusser sig lidt frem. Det kan dog betyde, at der er ret stor forskel på kvaliteten af den færdigbryggede kaffe fra gang til gang.

Hvis du vil være sikker på en ensartet, god kop kaffe hver gang, så skal du altså have fundet vægten frem. Mængden af kaffe og mængden af vand betyder altså bare meget for resultatet.

Det lyder måske lige pertentligt nok, sådan at veje både kaffe og vand af hver gang. Men tro os, vægten bliver hurtigt en fast del af din kaffe-rutine. Og man bliver afhængig af kvalitets-kaffe!

Når vi brygger kaffe, bruger vi ca. 30-32 gram kaffe til 0,5 liter vand. Men prøv dig lidt frem - måske foretrækker du din kaffe stærkere eller mildere, end vi gør. 

#3 - Kværn dine kaffebønner selv

Kaffe er allermest frisk og smagfuld når den er friskkværnet. Derfor er det vores klare anbefaling at du køber hele kaffebønner og kværner dine bønner selv. På den måde sikrer du den bedste smagsoplevelse.

Kan du godt lide at eksperimentere lidt, er det også perfekt at kværne dine kaffebønner selv. Du kan nemlig teste forskellige formalingsgrader og se, hvad der passer din smag bedst.

Er du ikke helt klar til eller interesseret i at investere i din egen kværn, så lad os klare arbejdet for dig. Vi kværner dine bønner til den bryggemetode, du foretrækker og vi kværner først kaffebønnerne lige før vi pakker dem til dig.

Det var 3 hurtige tips til at forbedre din egen kaffebrygning. Vi håber, at du kunne bruge dem!

Vil du have mere inspiration og flere tips og tricks fra vores kaffeverden?

Så skriv dig op til vores nyhedsbrev nu:

Vil du være flue på væggen?

Så følg med på vores sociale medier og hold dig opdateret!

Varen er tilføjet til dine favoritter